Jennifer Aniston blev en ikon genom rollen som Rachel i "Vänner" och har sedan dess varit en framgångsrik filmstjärna.

Jennifer Aniston

Tidiga År och Familjebakgrund

Jennifer Joanna Aniston föddes den 11 februari 1969 i Sherman Oaks, Kalifornien. Hon är dotter till de amerikanska skådespelarna John Aniston (född Ioannis Anastassakis) och Nancy Dow.

Hennes far, känd från TV-såpan Våra bästa år, ändrade sitt efternamn till Aniston innan Jennifer föddes.Jennifer växte upp i New York och tillbringade även ett år i Grekland, hennes fars hemland.Efter föräldrarnas skilsmässa 1980, blev skådespelaren Telly Savalas, god vän till John Aniston, hennes gudfar.

Jennifer Aniston – Från ”Vänner” till Filmstjärna

 • Uppväxt:
  • Född i Sherman Oaks, Kalifornien
  • Tillbringade ett år i Grekland
  • Växte upp i New York
 • Familj:
  • Dotter till John Aniston och Nancy Dow
  • Fadern är känd från TV-såpan ”Våra bästa år”
  • Gudfar Telly Savalas
Födelsedatum Föräldrar Känd för Gudfar
11 februari 1969 John Aniston och Nancy Dow Vänner, Filmkarriär Telly Savalas

Genombrottet som Rachel Green i ”Vänner”

Även om Jennifer Aniston hade medverkat i flera tv-serier som inte blev långvariga, var det hennes roll som Rachel Green i den ikoniska tv-serien ”Vänner” som gjorde henne till en världskändis. Ursprungligen skulle hon spela rollen som Monica Geller, men Courteney Cox ansågs vara bättre lämpad för den rollen. Under de sista två säsongerna av ”Vänner” tjänade Aniston en miljon dollar per avsnitt, vilket gjorde henne till en av de högst betalda tv-skådespelarna vid den tiden.

Från TV till Film

Samtidigt som ”Vänner” var en pågående succé, började Jennifer Aniston att utforska filmvärlden. Hon spelade i filmen ”The Good Girl” som fick positiva omdömen för hennes prestation. Efter ”Vänner” fortsatte hon sin filmkarriär med större roller i filmer som ”Bruce den allsmäktige” med Jim Carrey, ”…och så kom Polly” med Ben Stiller, och ”Marley & jag” med Owen Wilson.

Privatliv och Äktenskap

Jennifer Anistons privatliv har ofta varit i rampljuset, särskilt hennes äktenskap med Brad Pitt från år 2000 till 2005. Deras skilsmässa blev vida omtalad i media. År 2015 gifte hon sig med skådespelaren och manusförfattaren Justin Theroux, men paret separerade två år senare, 2017. Trots de uppmärksammade relationerna, har Aniston behållit en del av sitt privatliv borta från media. Läs artikeln om ämnet Meghan Markle här.

En Framgångsrik Affärskvinna

Förutom sin skådespelarkarriär, har Jennifer Aniston också gjort sig känd som en framgångsrik affärskvinna. Hon har varit ansiktet utåt för flera stora reklamkampanjer och har lanserat sin egen parfym. Dessutom har hon varit medproducent för flera filmprojekt, vilket visar på hennes mångsidighet i underhållningsindustrin. Här finns en artikel på samma tema: Bojan Djordjic.

Utmärkelser och Erkännande

Under sin karriär har Jennifer Aniston mottagit flera utmärkelser, inklusive en Emmy, en Golden Globe och en Screen Actors Guild Award. Dessa erkännanden har cementerat hennes ställning som en av Hollywoods mest begåvade och älskade skådespelare.

Arv och Fortsatt Inflytande

Jennifer Anistons inflytande sträcker sig bortom hennes roller på skärmen. Hon har blivit en ikon inom mode och skönhet, ofta hyllad för sin tidlösa stil och sitt signaturhår, känt som ”The Rachel” efter hennes karaktär i ”Vänner”. Hennes förmåga att förbli relevant och älskad av publiken genom årtionden gör henne till en av de mest framstående figurerna i modern popkultur.Jennifer Aniston blev världsberömd genom sin roll som Rachel i TV-serien

Recent Posts

Social Media