Posted in

Erikshjälpen Östersund

Erikshjälpen i Östersund är en secondhand-butik där man kan fynda begagnade varor och bidra till välgörenhet.

Avslutat Samarbetet med Mitt Norden Biståndscenter

Efter ett 30-årigt samarbetet har Erikshjälpen Second Hand avslutat sitt partnerskap med Mitt Norden Biståndscenter. Den 30 november 2023 markerade slutet på en lång era där de gemensamt har drivit second hand-verksamhet.

Samarbetet har varit fruktbart och bidragit till att stödja människor som befinner sig i utsatta situationer, både i Sverige och internationellt.

 • Historik och Bidrag
  • Långvarigt partnerskap på 30 år
  • Drift av second hand-verksamhet
  • Stöd till utsatta grupper i samhället
 • Effekter av Samarbetet
  • Insamling av medel till välgörenhet
  • Återanvändning och återvinning av varor
  • Skapande av lokala arbetstillfällen
Evenemang Datum Beskrivning
Start av Samarbetet 1993 Ursprunglig start av partnerskapet mellan Erikshjälpen och Mitt Norden Biståndscenter.
Avslut av Samarbetet 30 november 2023 Officiellt avslut av det långvariga samarbetet och second hand-verksamheten.

Orsaken Bakom Beslutet

Samarbetet mellan Erikshjälpen och Mitt Norden Biståndscenter upphörde på grund av olika synsätt gällande butikernas framtida utveckling och hur verksamheten bäst kan generera hjälp och stöd. Detta beslut togs efter noggranna överväganden och diskussioner om de bästa vägarna framåt för att fortsätta bistå dem i behov.

Butikernas Framtid

Trots avslutningen av samarbetet kommer de aktuella butikerna att fortsätta sin verksamhet under ett nytt namn. Deras engagemang för att generera överskott till bistånd och sociala insatser förblir oförändrat. Detta innebär att kundernas stöd genom köp och donationer fortsätter att göra en positiv skillnad, både lokalt och globalt.

Överskottets Destination

Från och med den 1 december 2023 kommer överskottet från butikerna inte längre att gå till Erikshjälpens projekt. Istället kommer Mitt Norden Biståndscenter att se till att alla intäkter fortsätter att stödja olika biståndsinsatser och sociala projekt som de anser viktiga och relevanta för deras verksamhet.

Tacksamhet mot Gåvogivare och Volontärer

Erikshjälpen uttrycker sin tacksamhet till alla de gåvogivare, kunder och volontärer som har varit en del av verksamheten under de gångna 30 åren. Deras engagemang har varit ovärderligt för att kunna bedriva en framgångsrik verksamhet och göra en skillnad för många människor.

Nya Möjligheter för Kunder och Givare

Medan Erikshjälpen inte längre är involverad i de tidigare butikerna, fortsätter organisationen att välkomna alla till sina övriga second hand-butiker som finns runt om i landet. Kunder och givare uppmuntras att fortsätta stödja second hand-rörelsen genom att besöka andra butiker i kedjan eller via deras webbplats.

Hitta Din Närmaste Erikshjälpen Butik

För de som önskar fortsätta stödja Erikshjälpens arbete, kan man enkelt hitta sin närmaste butik genom att besöka deras hemsida. Där finns en uppdaterad lista på butiker med tillhörande öppettider, så att man kan planera sitt besök och bidra till fortsatt stöd för Erikshjälpens många projekt.

Kontaktinformation för Mitt Norden Biståndscenter

För de som har frågor eller vill veta mer om den fortsatta verksamheten hos de tidigare samarbetsbutikerna, kan man kontakta Verksamhetschef Maria Nordlander via den angivna e-postadressen. Mitt Norden Biståndscenter är redo att svara på eventuella frågor och förse med ytterligare information.

Slutord

Även om samarbetet mellan Erikshjälpen och Mitt Norden Biståndscenter har nått sitt slut, fortsätter båda organisationerna att vara aktiva och engagerade i sina respektive uppdrag att stödja samhällen och individer i behov. Genom fortsatt stöd och engagemang från allmänheten kan second hand-verksamheten fortsätta att vara en kraft för positiv förändring.Erikshjälpen i Östersund erbjuder second hand-fynd och bidrar till välgörenhet.

Erikshjälpen

Omdömen: 4.1 (651 omdömen)
Adress: Vegagatan 1, 506 35 Borås, Sweden
Telefon: +46 33 785 06 00
Webbsida: http://www.erikshjalpen.se/boras

Gunilla Abrahamsson är en journalist och skribent med ett fokus på det svenska näringslivet och internationella händelser. Hon bidrar regelbundet med insiktsfulla artiklar till presskanalen.se, där hon analyserar och rapporterar om de senaste utvecklingarna och trenderna. Gunillas arbete är känt för dess djupgående analys och förmåga att belysa komplexa ämnen på ett tillgängligt sätt. Hennes skrivande hjälper läsare att förstå den större bilden bakom nyhetshändelser, vilket gör henne till en uppskattad röst inom svensk och internationell media.