Posted in

Allsång På Skansen 2023

Allsång på Skansen 2023 bjuder återigen på sommarkvällar fyllda med musikglädje och gemenskap vid Sollidenscenen.

Allsång På Skansen 2023: En Sammanfattning av Årets Höjdpunkter

Allsång på Skansen är ett återkommande sommarevenemang som engagerar både lokalbefolkningen och turister i Stockholm, Sverige. Under sommaren 2023 fortsatte denna tradition med att samla folkmassor för gemensamt sjungande, musikföreställningar och kulturella firanden. Med sin långa historia är Allsång på Skansen djupt rotad i den svenska kulturen och har blivit en symbol för sommaraktiviteter i huvudstaden.

Evenemanget, som sänds via SVT Play, erbjuder en blandning av klassiska svenska visor och moderna hits som framförs av välkända artister och emellanåt nya musiktalanger. Allsång på Skansen 2023 bjöd på flera höjdpunkter som inte bara underhöll besökarna på plats utan även de som följde med via TV eller online. Vidare bidrog säsongen till att införa nya element som lovar att berika framtida evenemang och säkerställa dess relevans för en växande publik.

 • Allsång på Skansen är ett uppskattat sommarevenemang i Stockholm.
 • Säsongen 2023 inkluderade både klassiska sånger och nya musikaliska inslag.
 • Evenemanget streamades på SVT Play och tog emot både livepublik och online-tittare.

Historia och Kultur

Allsång På Skansen är en djupt rotad tradition i svensk sommarkultur, med en historia som sträcker sig tillbaka till 1935. Programmet har genom åren utvecklats till en folkkär händelse som lockar en bred publik både på plats och via television.

Allsångstraditionen

Allsång På Skansen började som en lokal tillställning men har vuxit till en nationell angelägenhet, där människor samlas för att gemensamt sjunga sånger från en bred repertoar. Stockholm i mitt hjärta, en av många ikoniska melodier, är en återkommande favorit bland åskådare. Denna tradition speglar Sveriges kulturella värderingar kring gemenskap och glädje.

Tidigare Allsångsledare

Under årens lopp har flera karismatiska figurer blivit ansikten utåt för Allsång På Skansen. Bosse Larsson, en legendarisk allsångsledare, bidrog starkt till dess popularitet under hans period på 1970- och 1980-talen. Efter Larsson fortsatte Lasse Berghagen och Anders Lundin traditionen, var och en sätter sin unika prägel på allsången och stärkte dess plats i svenskarnas hjärtan.

Sollidenscenen och dess Betydelse

Sollidens scen är den centrala platsen där all denna sång och samvaro äger rum. Platsens betydelse kan inte underskattas – den är mer än bara en scen; den är en symbol för sommar, samhörighet och musikalisk glädje. Varje år innebär uppträdanden på Sollidens scen en högtid för både publiken och artisterna.Allsång på Skansen 2023 lovar en sommar med glädjefyllda kvällar och stjärnspäckade uppträdanden.

Säsongens Höjdpunkter

Under Allsång på Skansen 2023 upplevde vi en rad minnesvärda ögonblick med några av Sveriges största artister. Här framhäver vi särskilt de stjärnor som lyste starkast och de unika uppträdanden som definierade årets säsong.

Nyckelartister 2023

Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw bjöd på medryckande uppträdanden som bekräftade deras status som svenska folkkära artister. Zara Larssons energiska show var en av de mest framstående, vilket åter igen visade varför hon är en av landets internationella musikexporter. Intensiteten steg ytterligare när Mando Diao levererade sin signatur av rock på scenen. Årets upplaga bjöd också på en stark närvaro av Laleh samt Loreen, vars starka röster och uttrycksfulla framträdanden lämnade publik och tittare hänförda. Sanna Nielsen och Carola förtrollade publiken med sina rika röster, medan Victor Leksell och Thomas Stenström visade upp den yngre generationens musikaliska talang. Denna artikel är även relevant för ämnet Bonde Söker Fru 2017.

Särskilda Framträdanden

Allsång på Skansen är känt för sina unika sammankomster av artister, och 2023 års säsong var inget undantag. En duo mellan Helen Sjöholm och Tommy Körberg blev ett känslosamt framträdande som hyllades av såväl publik som kritiker. Malena Ernman och Rickard Söderberg bjöd på en klassisk duett som stod ut som en höjdpunkt under säsongen. Dessutom ledde Petra Marklund en allsång som inte lämnade någon oberörd. En av de mest anmärkningsvärda tillfällena var när Darin och Cornelia Jakobs steg på scenen tillsammans för ett oförglömligt framträdande som fick hela Skansen att vibrera i samklang.

Praktisk Information

Allsång På Skansen är ett evenemang som kräver biljetter för entré och sänds på SVT för de som inte kan närvara personligen.

Biljetter och Entré

I Allsång På Skansen 2023 behöver audience biljetter för att få tillträde till evenemanget. Biljetterna kan förköpas online via officiella återförsäljare eller vid entrén på Skansen, beroende på tillgänglighet. Det är viktigt att notera att evenemanget oftast säljer slut snabbt, så förköp rekommenderas starkt.

Datumen för Allsång På Skansen sträcker sig vanligtvis över flera veckor under sommarmånaderna. Därför är det nödvändigt att kontrollera datum för specifika föreställningar när man planerar sitt besök.

Sändningstider SVT

Allsång På Skansen sänds live på SVT1 och kan även ses via SVT Play online. Sändningarna äger rum på tisdagskvällar, och den exakta tiden kan variera något från år till år.

 • SVT1: Live sändning på tisdagar
 • SVT Play: Tillgänglig för streaming

För de som inte har möjlighet att se evenemanget i direktsändning erbjuder SVT Play möjligheten att se Allsång På Skansen i efterhand.

Nya och Framtida Element

Allsång På Skansen 2023 inför betydande förnyelser, inklusive en ny kvinnlig allsångsledare och interaktiva element som integreras för att engagera publiken på nya sätt. Dessa innovationer siktar på att modernisera evenemanget samtidigt som de värnar om dess traditioner.

Ny Kvinnlig Allsångsledare

2023 års säsong av Allsång På Skansen välkomnar en ny kvinnlig allsångsledare, Dagny. Dagny tar stafettpinnen från tidigare års värdar och för med sig en frisk fläkt till denna folkkära tradition. Hennes tidigare erfarenheter som artist och hennes breda publika följarskara ger svängdörrar för en förnyad energi på Sollidenscenen. Här finns en liknande artikel på samma tema: Bonde Söker Fru 2021.

 • Namn: Dagny
 • Roll: Allsångsledare
 • Kanaler: SVT1, SVT Play
 • Syfte: Uppfylla och utveckla Allsångens traditioner

Interaktiva Insatser

Johar Untz och Lancelot Hedman har tagit initiativet att utveckla interaktiva inslag som kommer att lanseras under Allsång På Skansen 2023. Dessa inslag inkluderar realtid interaktioner via SVT Play där tittare kan bidra med sångförslag och delta i omröstningar.

 • Interaktiva Funktioner:
  • Möjlighet för tittare att skicka in sångförslag
  • Omröstningar i realtid under programmet
 • Ansvariga:
  • Johar Untz: Projektledare för interaktiva insatser
  • Lancelot Hedman: Teknisk chef

Dessa förbättringar förväntas skapa en bro mellan tradition och innovation genom att tillåta en större publik att vara en del av Allsång På Skansen-upplevelsen, oavsett var de befinner sig.

Gunilla Abrahamsson är en journalist och skribent med ett fokus på det svenska näringslivet och internationella händelser. Hon bidrar regelbundet med insiktsfulla artiklar till presskanalen.se, där hon analyserar och rapporterar om de senaste utvecklingarna och trenderna. Gunillas arbete är känt för dess djupgående analys och förmåga att belysa komplexa ämnen på ett tillgängligt sätt. Hennes skrivande hjälper läsare att förstå den större bilden bakom nyhetshändelser, vilket gör henne till en uppskattad röst inom svensk och internationell media.