Posted in

Second Hand Erikshjälpen

Second Hand Erikshjälpen erbjuder begagnade fynd och stödjer samtidigt välgörande ändamål.

Varför Skänka till Erikshjälpen Second Hand?

Erikshjälpen Second Hand är inte bara en butik där du kan fynda begagnade varor, det är också en plats där dina gamla saker kan göra en positiv skillnad. Genom att skänka kläder, möbler eller andra prylar bidrar du till Erikshjälpens arbete för barns rättigheter över hela världen.

Dina gåvor blir till försäljning och varje krona går till att stödja barn och familjer i nöd. Att skänka till Second Hand är ett enkelt sätt att bidra till en hållbar utveckling och en solidarisk värld.

Hur du kan bidra

 • Skänk kläder
  • Rena och hela kläder
  • Accessoarer som väskor och skärp
 • Skänk möbler
  • Småmöbler som inte kräver demontering
  • Bokhyllor, bord och stolar
 • Skänk hushållsartiklar
  • Kökstillbehör och porslin
  • Textilier som gardiner och dukar
 • Skänk böcker och leksaker
  • Barnböcker och pedagogiska spel
  • Pussel och byggleksaker
 • Skänk elektronik
  • Funktionsdugliga hemelektronik och småapparater
  • Datorer och mobiler som är återställningsbara

Fakta om Erikshjälpen Second Hand

Aspekt Information
Grundades 1967
Antal butiker Över 60 i hela Sverige
Insamlade medel 2022 Över 90 miljoner SEK
Stöd till Barns rättigheter och familjer i nöd
Typ av varor Kläder, möbler, hushållsartiklar, böcker, leksaker, elektronik

Vad Kan Du Skänka?

Möbler, husgeråd, kläder, böcker och elektronik är bara några exempel på vad du kan skänka till Erikshjälpen Second Hand. Vi tar emot saker som är hela, rena och i säljbart skick. Ditt bidrag hjälper oss att generera överskott som går direkt till vårt arbete för att förbättra barns livsvillkor globalt.

Inlämningsprocessen

När du bestämt dig för att skänka till Erikshjälpen, kan du antingen lämna dina gåvor på närmaste butik eller boka en kostnadsfri hämtning. Det är viktigt att du packar dina varor på ett organiserat sätt, så att det blir enklare för oss att hantera dina gåvor.

Varor Vi Inte Kan Ta Emot

Det finns vissa varor som Erikshjälpen Second Hand inte kan acceptera, antingen på grund av skick, säkerhet eller etiska riktlinjer. Detta inkluderar bland annat pälsar och föremål från utrotningshotade arter. Vi ber dig respektera dessa riktlinjer för att undvika onödiga kostnader för vår verksamhet.

Hitta Din Närmaste Butik

Varje Erikshjälpen Second Hand-butik är unik. Besök vår hemsida för att hitta din närmaste butik och lära dig mer om deras specifika gåvomottagning och vad de kan ta emot.

Kostnadsfri Hämtning

Om du inte kan lämna dina gåvor personligen, erbjuder vi en tjänst där vi hämtar dem direkt hemma hos dig. Kontakta din lokala butik för att boka denna service. Vi strävar efter att göra processen så smidig och flexibel som möjligt för alla våra givare.

Gränser för Hämtning

Det finns inga fasta gränser för hur mycket vi kan hämta, men vi tar hänsyn till avstånd och logistik. Vi värnar om våra medarbetares arbetsmiljö och gör en bedömning baserat på förutsättningarna på platsen där vi hämtar varan.
Second Hand Erikshjälpen erbjuder begagnade fynd samtidigt som de stödjer välgörenhetsprojekt.

Hämtning från Dödsbon

Erikshjälpen Second Hand kan även hämta föremål som skänks från dödsbon. Vi kan dock inte erbjuda tjänster som städning eller andra former av transporter.

Skäl för Att Tacka Nej till Hämtning

I vissa fall kan vi behöva tacka nej till en hämtning eller omboka den. Det kan bero på sjukdom, förekomst av farliga ämnen, eller andra oförutsedda omständigheter som påverkar säkerheten vid hämtningen.

Förberedelser Inför Hämtning

För att underlätta hämtningen är det bra om dina gåvor är nedpackade i lådor eller kassar. Du behöver inte bära ut dem, men vi uppskattar om så mycket som möjligt är förberett. Det är även fördelaktigt om du kan vara hemma vid hämtningstillfället för att underlätta processen.

Publicerad Information

Denna information är publicerad den 22 augusti 2023 och ger en aktuell översikt över hur du kan bidra till Erikshjälpen Second Hands arbete. Tillsammans kan vi göra en stor skillnad för barn i behov över hela världen.

Erikshjälpen Second Hand Malmö

Omdömen: 4.2 (164 omdömen)
Adress: Sallerupsvägen 88, 212 28 Malmö, Sweden
Telefon: +46 40 13 17 30
Webbsida: https://erikshjalpen.se/store/malmo/

Gunilla Abrahamsson är en journalist och skribent med ett fokus på det svenska näringslivet och internationella händelser. Hon bidrar regelbundet med insiktsfulla artiklar till presskanalen.se, där hon analyserar och rapporterar om de senaste utvecklingarna och trenderna. Gunillas arbete är känt för dess djupgående analys och förmåga att belysa komplexa ämnen på ett tillgängligt sätt. Hennes skrivande hjälper läsare att förstå den större bilden bakom nyhetshändelser, vilket gör henne till en uppskattad röst inom svensk och internationell media.