Golfbanor

Visby Golfklubb

Visby Golfklubb: En Golfupplevelse på Gotlands Kust

Visby Golfklubb, belägen på den förtrollande ön Gotland, är inte bara en av Sveriges bästa golfbanor, utan också en destination som kombinerar sport, historia och enastående natur.

 1. Historik och bakgrund
  • Visby Golfklubb grundades i början av 1950-talet och har sedan dess stått som en av Gotlands främsta attraktioner för golfentusiaster. Genom åren har klubben genomgått flera förändringar och förbättringar, men har alltid behållit sin charm och sitt engagemang för golfkvalitet.
 2. Banans layout och design
  • Med sin närhet till Östersjöns kust, erbjuder Visby Golfklubb en bana där vind och väder kan spela en avgörande roll. Banan, som kännetecknas av links-karaktär, slingrar sig genom sanddynerna och utmanar spelarna med dess snabba fairways och greens.
 3. Klubbhuset och faciliteter
  • Klubbhuset på Visby Golfklubb är mycket mer än bara en utgångspunkt för en runda golf. Här kan besökare njuta av utsikten över banan och havet, handla i pro shopen eller njuta av en måltid i klubbens restaurang.
 4. Träningsfaciliteter
  • Klubben erbjuder en mängd träningsmöjligheter för spelare som vill finslipa sina färdigheter. Utöver en välutrustad driving range, finns det övningsområden för kortspel samt puttinggreens.
 5. Turneringar och evenemang
  • Genom åren har Visby Golfklubb varit värd för många regionala och nationella turneringar. Dessa evenemang lyfter fram klubben på den svenska golfscenen och lockar både lokala spelare och besökare från fastlandet.
 6. Natur och omgivningar
  • Gotlands unika landskap och natur är en stor del av charmen med Visby Golfklubb. Den omgivande terrängen, från sanddynerna till havsutsikten, ger en oöverträffad bakgrund för en runda golf.
 7. Medlemskap och gästspel
  • Medan Visby Golfklubb har en dedikerad skara medlemmar, är gästspelare alltid välkomna. Klubben erbjuder ett utbud av medlemskapspaket och greenfee-alternativ för besökare.

Slutsats: Visby Golfklubb är mer än bara en golfbana. Den är en destination där sport möter historia och natur. Oavsett om du är en inbiten golfare eller bara vill uppleva Gotlands skönhet från greenen, står Visby Golfklubb redo att välkomna dig till en oförglömlig upplevelse. Tillbaka till Sveriges bästa golfbanor.