Golfbanor

Ullna Golfklubb

Ullna Golf Club, belägen strax norr om Stockholm, är en av Sveriges mest prestigefyllda golfanläggningar. Med en bana som smälter samman med den natursköna omgivningen vid Ullnasjön, erbjuder klubben en exceptionell golfupplevelse.

 1. Historik och bakgrund
  • Ullna Golf Club öppnade sina dörrar i början av 1980-talet och har sedan dess vuxit till att bli en av landets mest uppskattade golfbanor. Bland de som varit involverade i dess design återfinns golfikonen Jack Nicklaus, som bidrog med sin expertis i en senare renovering av banan.
 2. Banans layout och design
  • Ullna GC är känd för sin mångsidiga och utmanande design, vilken kompletteras av vackra vattenspeglar och flera naturhindranden. Jack Nicklaus’ inblandning i renoveringen garanterade att banan inte bara blev estetiskt tilltalande, utan också utmanande för både amatörer och professionella golfspelare.
 3. Klubbhuset och faciliteter
  • Klubbhuset vid Ullna är mer än bara en startpunkt för rundor. Med utsikt över sjön och golfbanan erbjuder det en avkopplande miljö för medlemmar och gäster. Inomhus finns det restauranger, en pro shop, omklädningsrum och konferensfaciliteter.
 4. Träningsfaciliteter
  • För dem som vill förbättra sitt spel har Ullna en imponerande träningsanläggning. Här finns driving range, övningsgreen och områden för närspelsträning.
 5. Turneringar och events
  • Klubben har genom åren varit värd för många nationella och internationella turneringar. Dessa event har bidragit till att positionera Ullna som en ledande golfdestination i Sverige.
 6. Miljöengagemang
  • Ullna Golf Club är också engagerad i miljö- och hållbarhetsinitiativ. De anstränger sig för att minimera sin miljöpåverkan genom bland annat hållbara vattenlösningar och skydd av den lokala faunan.
 7. Medlemskap och gästspel
  • Medan Ullna är en privat klubb, välkomnas också gästspelare under vissa tider. Klubben erbjuder olika medlemskapspaket som passar olika spelarnivåer och intressen.

Slutsats: Ullna Golf Club representerar det bästa av vad svensk golf har att erbjuda. Med en bana av världsklass, förstklassiga faciliteter och ett djupt engagemang för både sporten och miljön, fortsätter Ullna att vara en ikon inom den svenska golfvärlden. Tillbaka till Sveriges bästa golfbanor.