Posted in

Coworking vs. eget kontor på kontorshotell

Coworking erbjuder dynamisk gemenskap och flexibilitet, medan eget kontor på kontorshotell ger privat utrymme och personlig branding.

Coworking innebär att man delar kontorsyta och faciliteter med andra företag och frilansare. Eget kontor ger istället en avskild, privat miljö. Båda alternativen erbjuds vanligtvis av kontorshotell. Valet beror på arbetsstil, budget och framtidsplaner.

Fördelar med coworking

Nätverkande och gemenskap I en coworking space umgås man dagligen med spännande människor. Det skapar kontakter och vänskaper. Man hjälper och inspirerar varandra. Det finns alltid någon att bolla idéer med eller ta en fika med. Flexibilitet och skalbarhet Coworking ger maximal flexibilitet eftersom man endast betalar för den tid man är där. Det är enkelt att utöka eller minska beroende på projekt och säsongsvariationer. Lägre kostnad Att dela yta och resurser med flera håller nere hyran. Coworking är därför ett kostnadseffektivt alternativ.

Fördelar med eget kontor

Privat och avskild miljö Ett eget kontor ger en tyst, ostörd miljö. Det passar bra för telefonsamtal och koncentrationskrävande arbete. Dörren stänger ute distraktioner. Anpassningsbarhet och kontroll Man kan inreda och skräddarsy kontoret helt efter egna behov. Det ger en känsla av kontroll och ägarskap över sin arbetsplats. Professionell image Ett eget kontor signalerar framgång och status. Det kan imponera på kunder och samarbetspartners. Adressen i sig ökar trovärdigheten.

Faktorer att ta hänsyn till

Arbetsstil och behov Är du en social person som gillar input och gemenskap? Eller jobbar du bäst ostört i en privat miljö? Anpassa valet efter din personlighet. Budget Eget kontor är dyrare i grundkostnad. Coworking ger mer valuta för pengarna men kräver disciplin. Karriärmål Siktar du på att växa snabbt? Då kan coworking vara ett steg på vägen innan du tar språnget till egna lokaler.

Tips för att välja rätt

Prova dig fram med coworking några månader. Testa sedan ett mindre kontor. Utvärdera vad som passar dig bäst just nu. Var beredd att omvärdera allt eftersom verksamheten och behoven förändras. Hitta kontorshotell i Stockholm här.