Posted in

Så Mycket Bättre 2021

Så Mycket Bättre 2021 bjöd på starka tolkningar och känslofyllda ögonblick med artister som Danny Saucedo och Lisa Nilsson.

Så Mycket Bättre 2021: Höjdpunkterna från säsongen

Så Mycket Bättre 2021 är en populär svensk TV-serie där etablerade artister samlas för att tolka varandras musik. Varje avsnitt ägnas åt en specifik artist, vars låtar tolkas av de andra deltagarna. Programmet är känt för att frambringa nya versioner av välkända låtar samt ge konstnärerna en chans att dela med sig av sina personliga berättelser och erfarenheter.

Under säsongen 2021 gästades programmet av en mångsidig grupp artister som spände över olika musikgenrer och erbjöd en intressant dynamik. Deltagarna skapade minnesvärda stunder och unika tolkningar som inte bara hyllade den ursprungliga musiken utan också tillfogade egna känslor och stilar till verken. Utöver de musikaliska inslagen var programmet en plattform för djupgående konversationer som gav tittarna inblick i artisternas karriärer och kreativa processer.

 • Så Mycket Bättre 2021 tillhandahåller unika musiktolkningar av en mångsidig artistgrupp.
 • Serien belyser artisternas personliga berättelser och karriärear.
 • Programmet har en betydande påverkan på musikscenen i Sverige.

Programöversikt

Säsongen 2021 av ”Så mycket bättre” fortsatte att vara en populär tv-stund på TV4 under höstens lördagar. Programmet bjöd in tittarna att uppleva unika tolkningar av svenska musikartisters verk.

Premiären och Format

”Så mycket bättre” 2021 inleddes med mycket förväntan och introducerade ett format där välkända artister samlas för att tolka varandras sånger. Varje artist får sin speciella dag där de andra artisterna uppträder med sina egna tolkningar av den artistens låtar. Detta skapar en blandning av musikaliska stilar och ger publiken en ny uppskattning för artisternas arbeten och karriärer.

Sändningsformatet

Så Mycket Bättre 2021 bjöd på starka tolkningar och känslofyllda ögonblick med artister som Danny Saucedo och Lisa Nilsson.Programmet sändes på TV4 varje lördag under hösten, möjliggjorde för tittarna att avnjuta serien som en del av deras helgrutin. Så mycket bättre 2021 bestod av en serie avsnitt där varje del täckte en hel dag av uppträdanden och interaktioner bland deltagarna omtalade för deras gemensamma vecka ihop på Gotland.

Artister och Deltagare

Så Mycket Bättre 2021 var en musikserie där etablerade artister tolkade varandras låtar. Fokus ligger på den mångsidiga gruppen av artister som deltog detta år, från veteraner till nyare namn i musikindustrin.

Medverkande Artister

Denna säsong av ”Så Mycket Bättre” inkluderade dessa medverkande artister:

 • Siw Malmkvist – en älskad veteran i svensk musik, känd för sin långa och framstående karriär.
 • Peter Jöback – en artist med en imponerande meritlista inom både pop och musikal.
 • Marie Nilsson Lind – känt ansikte från gruppen Ainbusk, bidrog med sin unika röst.
 • Maxida Märak – en artist och aktivist med rötter i samisk musik och hip-hop.
 • Casper Janebrink – från bandet Arvingarna, förde in dansbandskulturen i mixen.
 • Cherrie – en framåt svensk-somalisk RnB-sångerska som adderade moderna influenser.
 • Andreas Mattsson – en respekterad låtskrivare och artist som kom med sin indiebakgrund.
 • Thomas Stenström – bidrog med sin populära och lätt igenkännliga popmusik.
 • Melissa Horn – känd för hennes känslosamma och poetiska musik.

Gästartister

Flera gästartister deltog också i programmet för att skapa intressanta och dynamiska framträdanden:

 • Harpo – en artist känd för sin hit ”Moviestar” som gästade showen.
 • Daniel Adams-Ray – har en bakgrund som en del av gruppen Snook och som soloartist.
 • Moonica Mac – gjorde intåg med sin karaktäristiska sångröst och stil.
 • Viktor Norén & Gustaf Norén – bröderna från bandet Mando Diao som gästade var för sig, med sitt tydliga rockanstryk.
 • Benjamin Ingrosso – populär artist i yngre generationen, känd för sitt arbete inom popmusik.
 • Josefin Nilsson – representerade Ainbusk som Marie Nilsson Linds bandmedlem, framförde sitt eget material.

Musikaliska Höjdpunkter

Årets upplaga av Så Mycket Bättre bjöd på spännande musikaliska ögonblick där etablerade hits återföddes och ny musik föddes.

Memorabla Tolkningar

Projektet sätter strålkastaren på deltagarnas förmåga att tolka varandras låtar. Tolkningsprocessen inte bara testar artisternas kreativitet utan också deras respekt för den ursprungliga kompositionen. En sång som stod ut i 2021 års säsong var Tomas Ledins klassiker som fick en ny kostym genom Molly Sandéns moderna och känsliga framförande. Danny Saucedos elektroniska vridning på Lena Philipssons låt var en annan höjdare där han kombinerade sin dans-popstil med hennes signaturmelodier. Läs mer om Tunna Blå Linjen här.

Artisternas Originalmusik

Varje artist fick också tillfälle att presentera sina egna alster. Detta gav tittarna en unik inblick i varje artists identitet genom deras originalmusik:

 • Molly Sandén presenterade ”Kärlek Slutar Alltid Med Bråk”, en popballad som visade hennes röstomfång och textförfattarskap.
 • Tusse delade sin gripande och självreflekterande ”Grow”, vilket lyfte fram hans uttrycksfulla röst och starka närvaro på scenen.

Publiken fick genom dessa inslag uppleva både spännande nytolkningar och personligt uttryck genom musik.

Mottagande och Påverkan

Den elfte säsongen av ”Så Mycket Bättre” mottogs väl av både publiken och kritiker, vilket ledde till en betydande påverkan på underhållningsmediet, särskilt via digitala plattformar.

Publikens Reaktioner

Programmet, som sändes på TV4 och även fanns tillgänglig på TV4 Play, genererade en stor mängd publikreaktioner, bland annat på sociala medieplattformar som Youtube. Tittarna uppskattade särskilt inslag av humor som programdeltagarna bidrog med under Så Mycket Bättre 2021. Kommentarsfält och diskussionstrådar på Youtube överflödade av positiva tillkännagivanden om deltagarnas framträdanden och dynamiken dem emellan.

Media och Kritik

Mediehus, inklusive Nyhetesmorgon, uppmärksammade Så Mycket Bättre med positiva recensioner. Kritiker berömde programmet för dess färgstarka ensemble och den musikaliska mångfalden bland deltagarna. Framstående musikkritiker och tv-recensenter betonade showens förmåga att förnya sig och belysa artisternas personliga tolkningar av varandras låtar. Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Tilde De Paula.

Gunilla Abrahamsson är en journalist och skribent med ett fokus på det svenska näringslivet och internationella händelser. Hon bidrar regelbundet med insiktsfulla artiklar till presskanalen.se, där hon analyserar och rapporterar om de senaste utvecklingarna och trenderna. Gunillas arbete är känt för dess djupgående analys och förmåga att belysa komplexa ämnen på ett tillgängligt sätt. Hennes skrivande hjälper läsare att förstå den större bilden bakom nyhetshändelser, vilket gör henne till en uppskattad röst inom svensk och internationell media.