Posted in

Farah Abadi

Farah Abadi är en svensk TV-personlighet och programledare, känd för sitt engagerande arbete i Melodifestivalen.

Från flyktingbakgrund till medieprofil – Farah Abadi

Född i en familj av palestinska flyktingar, har Farah Abadi etablerat sig som en framstående personlighet inom svensk radio och TV. Uppvuxen i Landskrona och nu bosatt i Malmö, har hennes resa från Västerviks församling till rikskändis varit inspirerande.

Med en akademisk bakgrund från Högskolan i Jönköping, har Abadi använt sin kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap för att skapa en framgångsrik karriär inom public service och underhållning.

 • Karriär
  • TV-programledare
  • Radiovärd
  • Eventvärd
 • Utbildning
  • Kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap
  • Studier vid Högskolan i Jönköping
 • Personligt
  • Född i en familj av palestinska flyktingar
  • Uppvuxen i Landskrona
  • Bosatt i Malmö
Namn Utbildning Yrke Bostadsort
Farah Abadi Högskolan i Jönköping Mediepersonlighet Malmö

Från Trafikverket till TV-rutan

Efter att ha arbetat som kommunikatör på Trafikverket, tog Abadi steget in i medievärlden som programledare för Sveriges Radios Malmö-kanal Din Gata 100,6. Detta ledde till hennes TV-debut i Sommarlov på SVT, där hon snabbt blev en favorit bland den yngre publiken. Hennes förmåga att engagera och underhålla har varit en drivkraft i hennes karriär.

En röst i etern – P3 med Farah Abadi

Med ett eget program, P3 med Farah Abadi, etablerade hon sig som en stark närvaro i svensk radio. Hennes arbete i Relationsradion i P3 och som programledare för Morgonpasset i P3 visar på hennes mångsidighet och förmåga att skapa relationer med lyssnarna. Abadi har också varit en återkommande röst under Musikhjälpen, där hon agerat som ”folkets ambassadör” och programledare.

Farah Abadi och Eurovision Song Contest

Abadis engagemang med Eurovision Song Contest har inkluderat roller som flygande reporter och programledare för förprogrammet Studio Eurovision. Hennes närvaro och rapportering bakom kulisserna har givit tittarna en unik inblick i den populära musiktävlingen. År 2021 återvände hon som programledare, vilket ytterligare cementerade hennes plats inom Eurovision-samfundet.

På spåret med Johan Glans

I den populära SVT-serien På spåret har Abadi deltagit som tävlande tillsammans med komikern Johan Glans. Deras samarbete under säsongerna 2019/20, 2020/21 och 2021/22 visar på hennes bredd som både tävlande och underhållare. Denna erfarenhet har ytterligare förstärkt hennes position i svensk TV.Farah Abadi är en karismatisk programledare, känd för sitt engagemang i Melodifestivalen och radioprogrammet P3.

En ny era i Melodifestivalen

I Melodifestivalen 2022 tog Abadi rollen som bisittare åt programledaren Oscar Zia, och under Melodifestivalen 2023 klättrade hon upp som medprogramledare tillsammans med Jesper Rönndahl. Hennes charm och karisma har bidragit till att göra dessa evenemang till några av de mest minnesvärda i tävlingens historia. Läs mer om Jennifer Aniston här.

Ära och erkännande i Landskrona

År 2023 hedrades Abadi med en minnessten på Landskrona Walk of Fame. Denna ära speglar hennes betydande inverkan på svensk kultur och hennes förmåga att inspirera andra med sin berättelse om framgång och mångsidighet. Farah Abadi har blivit en symbol för möjligheter och framgång i Sverige, särskilt för invandrare och deras efterkommande. Läs artikeln om ämnet Meghan Markle här.

Gunilla Abrahamsson är en journalist och skribent med ett fokus på det svenska näringslivet och internationella händelser. Hon bidrar regelbundet med insiktsfulla artiklar till presskanalen.se, där hon analyserar och rapporterar om de senaste utvecklingarna och trenderna. Gunillas arbete är känt för dess djupgående analys och förmåga att belysa komplexa ämnen på ett tillgängligt sätt. Hennes skrivande hjälper läsare att förstå den större bilden bakom nyhetshändelser, vilket gör henne till en uppskattad röst inom svensk och internationell media.