Posted in

Erikshjälpen Online

Erikshjälpen Online är en webbshop där du kan fynda second hand-varor samtidigt som du stödjer barns rättigheter.

Om Erikshjälpen

Erikshjälpen – En Kraft för Barns Rättigheter och Second Hand

Erikshjälpen är mer än bara en second hand-butik; det är en barnrättsorganisation som arbetar passionerat för att stärka barns rättigheter, inte bara i Sverige utan över hela världen. Sedan grundandet 1967 har Erikshjälpen vuxit till att bli en viktig aktör inom välgörenhet och hållbar konsumtion. Genom sitt arbete i 16 länder och ett nätverk av över 50 butiker i Sverige och Norge, skapar de en positiv förändring för barn och deras familjer.

 • Grundande År
  • 1967
 • Arbetsområden
  • Stärka barns rättigheter
  • Hållbar konsumtion
 • Närvaro
  • 16 länder internationellt
  • Över 50 butiker i Sverige och Norge
År Antal Länder Antal Butiker
1967 1 (Sverige) 1
Nuvarande 16 Över 50

Second Hand-butiker med ett Syfte

Erikshjälpen Second Hand är inte bara en plats för att hitta unika fynd och återanvända varor. Varje köp i en av deras butiker bidrar till organisationens arbete med att förbättra livsvillkoren för barn. Butikerna fungerar som en ekonomisk motor för att finansiera projekt inom utbildning, hälsovård och barnskydd. Dessutom bidrar de till en mer hållbar konsumtion genom att ge nytt liv åt begagnade varor.

Var hittar du Erikshjälpen Second Hand?

Med butiker spridda över hela Sverige är det enkelt att stödja Erikshjälpen genom att handla second hand. Varje butik erbjuder en unik upplevelse med ett brett sortiment av kläder, möbler, böcker och mycket annat. Genom att besöka deras hemsida kan du enkelt hitta din närmaste butik och se deras öppettider och speciella evenemang.

Online Shopping med Erikshjälpen

För de som föredrar att shoppa från bekvämligheten av sitt eget hem erbjuder Erikshjälpen även en online shopping-upplevelse. Genom deras webbplats kan du bläddra i ett urval av noga utvalda varor, köpa dem och få dem levererade direkt till din dörr. Detta gör det möjligt för fler människor att bidra till en god sak utan att behöva lämna hemmet.
Erikshjälpen Online erbjuder begagnade fynd och vintagepärlor med bara några klick, stöder välgörenhet.

Engagera dig i Erikshjälpens Arbete

Det finns flera sätt att engagera sig i Erikshjälpens arbete. Förutom att handla i deras butiker kan man bidra genom att skänka varor, bli frivillig eller starta en egen insamling. Varje liten insats hjälper organisationen att komma ett steg närmare sitt mål att säkerställa att alla barn har tillgång till sina grundläggande rättigheter.

Projekt och Samarbetspartners

Erikshjälpen samarbetar med en rad olika organisationer och lokala partners för att genomföra sina projekt. Genom dessa samarbeten kan de effektivt arbeta för att förbättra barns livsvillkor genom konkreta insatser inom utbildning, hälsa och skydd. Varje projekt är noggrant utformat för att möta de specifika behoven i de samhällen där de verkar.

Transparens och Effektivitet

För att säkerställa att donationer och intäkter används på bästa möjliga sätt, lägger Erikshjälpen stor vikt vid transparens och effektivitet. Organisationen rapporterar regelbundet om sina aktiviteter och finansiella resultat för att donatorer och kunder ska kunna se hur deras bidrag gör skillnad.

Utbildning och Påverkansarbete

Utöver direkt hjälp till barn, bedriver Erikshjälpen även utbildnings- och påverkansarbete för att främja barns rättigheter. De informerar allmänheten om barns situation globalt och driver kampanjer för att påverka beslutsfattare. Genom att utbilda och engagera samhället bidrar de till långsiktiga förändringar för barns rättigheter.

Slutsats

Erikshjälpen är en organisation som verkligen gör skillnad, både lokalt och globalt. Genom att kombinera second hand-handel med välgörenhet och barnrättsarbete har de skapat en hållbar modell för att hjälpa barn i behov. Att stödja Erikshjälpen är enkelt, vare sig det är genom att handla, donera eller engagera sig på andra sätt. Alla bidrag hjälper dem att fortsätta sitt viktiga arbete för en bättre värld för barn.

Erikshjälpen Kortedala

Omdömen: 4.2 (440 omdömen)
Adress: Förstamajgatan 4, 415 35 Göteborg, Sweden
Telefon: +46 31 730 94 00
Webbsida: https://erikshjalpen.se/butiker/second-hand-goteborg-kortedala/

Gunilla Abrahamsson är en journalist och skribent med ett fokus på det svenska näringslivet och internationella händelser. Hon bidrar regelbundet med insiktsfulla artiklar till presskanalen.se, där hon analyserar och rapporterar om de senaste utvecklingarna och trenderna. Gunillas arbete är känt för dess djupgående analys och förmåga att belysa komplexa ämnen på ett tillgängligt sätt. Hennes skrivande hjälper läsare att förstå den större bilden bakom nyhetshändelser, vilket gör henne till en uppskattad röst inom svensk och internationell media.